De Amerikaanse regering zou nog een golf van stimulerende controles naar hun burgers kunnen sturen, die sommigen zouden kunnen gebruiken om bitcoin (BTC) of altcoins te kopen – en dat zou in feite (ironisch genoeg) betekenen dat de BTC-scepticus Donald Trump, die deze november op zoek is naar herverkiezing, onbedoeld zou kunnen helpen bij de crypto-adoptie.

Eenmaal terug van hun reces zal het Amerikaanse Congres eind deze maand het Fase 4-stimuleringspakket bespreken. De vraag die opnieuw wordt gesteld – te midden van de pandemie, de recessie en de algemene ontgoocheling – is of een deel van dit geld ook in de crypto zal vloeien, als de mensen zich wenden tot het investeren in hun toekomst. De voorstellen lopen nu uiteen van een enkele betaling van 1.200 dollar tot 2.000 dollar per maand tot het einde van de pandemie, volgens Cnet. De eerste ronde van de stimulerende cheques waren voor particulieren maar liefst 1.200 dollar waard.

In een open brief georganiseerd door het Economic Security Project en The Justice Collaborative riep een groep van 153 economen de Amerikaanse beleidsmakers op om automatisch directe contante betalingen aan Amerikanen te blijven doen tot de economie van het land sterk genoeg is en er genoeg bewijs is dat het land op weg is naar herstel. Zij stelden dat dit soort betalingen de consumentenbestedingen kunnen stimuleren en de financiële zekerheid kunnen verbeteren, waardoor het economisch herstel wordt bespoedigd, aldus Reuters.

Alleen deze maand, Trump herhaalde dat hij steunde een andere ronde van stimulans controles, toe te voegen dat „Ik steun eigenlijk grotere aantallen dan de Democraten“ voorgesteld. Per het CNBC-artikel, zei de Troef: „Ik wil dat het geld dat de mensen krijgen groter is, zodat ze het kunnen uitgeven. Ik wil dat het geld er snel en op een ongecompliceerde manier komt.

In juni zei minister van Financiën Steven Mnuchin ook dat hij misschien openstaat voor een andere ronde van de federale coronavirus hulp.

De timing is ook relevant omdat de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november plaatsvinden. Het is goed gedocumenteerd dat Donald Trump tegen crypto is – hij richtte zich er in juli vorig jaar op, wat velen in de gemeenschap als een verkapte zegening namen omdat het extra erkenning en blootstelling biedt. In juni 2020 werd gemeld dat Trump naar verluidt tegen Mnuchin zei dat hij de handel in en de verkoop van BTC moest aanpakken.

Ondertussen heeft de jongere generatie zich onlangs gericht op aandelen, waarbij ze penny-aandelen kochten op de stock trading app Robinhood.

Als elke stimuleringscheque werd gebruikt om bitcoin te kopen, zouden we zien dat bitcoin’s market cap meer dan 2 biljoen dollar (100.000 dollar per munt) bedraagt,“ zei directeur bedrijfsontwikkeling voor Kraken Dan Held in juni. Vandaag de dag ligt het boven de 170 miljard dollar, terwijl BTC handelt tegen meer dan 9.400 dollar (15.00 uur UTC).

(Harvard University’s Opportunity Insights ontdekte dat een groot deel van de stimuleringsbetalingen die in april onder de USD 2,3 biljoen CARES Act werden uitgegeven, naar de hoofdzaken ging).

Jay Hao, OKEx CEO, argumenteerde onlangs dat het mogelijk is dat de tweede stimuleringscheque de groei van BTC zal blijven stimuleren.

Hij zei dat retailbeleggers „de belangrijkste promotors zullen zijn van de bitcoin prijsstijging onder de tweede stimuleringsronde“.

Als er meer geld in de markt stroomt, wat leidt tot meer geld in handen van retailbeleggers onder de tweede stimulans, denk ik dat ze waarschijnlijk bitcoin zullen gebruiken als een alternatieve belegging. Immers, waar kunnen ze anders een goed rendement op hun spaargeld krijgen?“ Hao zei.

Zoals gemeld, volgens Arthur Hayes, CEO van de crypto-derivatenbeurs BitMEX, hangt de prijs van de bitcoin voor een deel af van de beslissing van millennials om een deel van hun stimuleringsgeld te investeren.

Millennials zullen „ook wat grappig geld krijgen van alle regeringen vanwege de verloren gegane banen […] wat de regeringen ook moeten doen om hun steun in de verkiezingen af te kopen,“ en dit geld zou kunnen worden gebruikt om obligaties, goud of crypto te kopen, zei Hayes. „Het wereldbeeld over wat het is dat ze nodig hebben om te investeren in, in de toekomst, ik denk dat is wat er gaat om de naald te verplaatsen voor of tegen bitcoin,“ zei hij, voegt eraan toe dat dit kan beginnen te gebeuren in de komende maanden, in het derde kwartaal.

Von admin