CFTC har avslöjat sin strategiska plan för 2020-2024, inklusive en drivkraft för en „helhetlig ram“ för kryptotillgångar.

Planen inkluderar behovet av „ansvarsfull innovation i digitala tillgångar.“

CFTC reglerar för närvarande kryptoderivatprodukter, såsom Bitcoin och Ethereum futures trading.
Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vill ta hand om kryptotillgångar senast 2024.

CFTC uttalade sitt mål att ”utveckla en helhetsram för att främja ansvarsfull innovation inom digitala tillgångar” i en slutgiltig version av sin strategiska plan för 2020-2024 . Planen godkändes först i maj och var öppen för en 30-dagars kommentarperiod i juni innan den publicerades i går.

CFTC: s delad i fem delar beskriver sina planer för att förbättra „motståndskraften och integriteten“ på Amerikas derivatmarknader. Organisationen är också ute efter att öka sin lagstiftningstaktik och samtidigt uppmuntra innovation, och CFTC säger att det kommer att vara tufft för „de som bryter mot reglerna.“

Gå med nu

Och en del av det bredare uppdraget för de amerikanska marknaderna omfattar regleringen av kryptotillgångar, såsom Bitcoin och Ethereum. CFTC anser att både Bitcoin Code och ETH är råvaror, och kommissionen har börjat utfärda utsedda kontraktstillstånd (DCM) för utbyten som specialiserat sig på futurekontrakt på digitala tillgångar. Ett nytt exempel inkluderar den TD Ameritrade-stödda ErisX, som lanserade den första Ethereum futures tradingplattformen som reglerades av CFTC i maj i maj.

Kommissionens strategiska plan erkänner att derivatmarknaderna har genomgått en kraftig digital omvandling genom åren och därmed presenterat många nya möjligheter – och risker – för handlare. CFTC sade att det kommer att utveckla en ”helhetlig ram” för att driva ansvarsfull innovation i digitala valutor genom att göra sina beslutsprocesser mer öppna och ta bort alla lagstiftningsbörda som inte tjänar marknaderna positivt.

„Detta är en tvåparts konsensusplan som kan stå tidens prov“, förklarade CFTC-ordföranden Heath P. Tarbert i ett uttalande. ”Jag är stolt över det hårda arbete som gjordes för att utveckla planen och det enhälliga stödet som det slutligen fick. Det kommer att leda den sista av CFTC: s oavslutade verksamhet till slutförande och bättre position för byrån för att ta itu med den oskrivna framtiden. ”

Medan CFTC för närvarande övervakar en del av åtgärderna på BTC- och ETH-marknaderna, är fortfarande uppe i luften hur tillsynsmyndigheterna ska behandla den tredje största cryptocurrency med marknadsöverskridande, Ripples XRP. Tidigare CFTC-ordförande Chris Giancarlo har uttryckt sin åsikt att XRP inte är en säkerhet , även om hans koppling till Willkie Farr & Gallagher – ett advokatbyrå som representerar Ripple – har lett till att vissa ifrågasätter hans opartiskhet.

Ripple är för närvarande bundet i en stämningsansökan från tidiga investerare som hävdar att XRP i själva verket är en säkerhet enligt amerikansk lagstiftning och att Ripple felaktigt representerade kryptos status när den först såldes.

Von admin